cupcake fever.

Recepten är tagna härifrån och härifrån.
Grundmuffinsrecept: (receptet räcker till 8-10 muffins)
150 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret. Vispa smör och socker med elvisp.
Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
Fyllning: (Jag hade bara hälfen, och det räckte)
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
Blanda Philadelphiaosten, florsocker och vaniljsockret i en annan skål.
Häll 1 cm smet i botten av formarna.
Lägg i ett par hallon och en klick av fyllnignen.

I den andra omgången hade jag samma grundrecept, men hade enbart äppel i.
Jag gräddade i ugnen i 225°C i cirka 10 minuter.

(hallon)
White fluffy frosting:
1 cup strösocker (ca 2,3 dl)
1/3 cup vatten (ca 0,8 dl eller 5,3 msk)
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
Frostingen:
1. Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda i kastrullen.
2. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna (var extremt noga med att inga gulor kommit med) och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas.
3. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (detta moment får gärna ta 10 min, häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta nån minut mellan varje gång). Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, ca 10 min.
Spritsa på frostingen och låt gärna stå i kylen en stund innan servering!
(äppel)
150 gram vit choklad
150 gram Philadelphiaost
Hacka och smält chokladen och blanda i philadelphiaosten.
Det jag använde till att toppa frostingen var grön pyntgelé, dekorationshjärtan och silverkulor.
Allt borde finnas i alla matbutiker.
ENJOY!
