hallongrottor.

Okej, detta är inte hallongrottor, utan detta är vad jag trodde var hallongrottor. Hrm. Enligt DENNA sidan (som jag snodde receptet från) heter de Dorothys rosenmunnar. I alla fall. Det behövdes en hel del tålamod, som jag knappt hade. Jag gav upp precis innan mamma kom hem, men när hon kom och smakade på de få jag lyckades göra, så sa hon att jag skulle göra klart hela degen. Så det gjorde jag, och det blev faktiskt riktigt gott!



Ingredienser: (ca 20 st)
200 g smör eller margarin
3/4 -1 dl Finkornigt Strösocker
1 dl potatismjöl
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
Hallonsylt

Gör så här:
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser. Enklast går det i en matberedare.
2. Låt degen vila svalt minst en halv timme.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Rulla ut degen till 2-3 cm tjocka längder. Skär dem i drygt centimertjocka skivor.
5. Rulla skivorna till små bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
6. Tryck med ett finger mitt i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick sylt.
7. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
8. Låt svalna på galler. Förvaras i lufttäta burkar.

MEN eftersom jag inte lyckades göra 4 och 5 så tog jag bara upp lite av degen och gjorde en boll av det osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Enbart för mig)

URL:

Kommentar:

Trackback